En av medlemmarna ur Gyllene gryning forslas bort av grekisk polis. Foto: Scanpix

Grekisk militär kan ha koppling till Gyllene gryning

Uppdaterad
Publicerad

Den grekiska försvarsministern har beordrat en utredning kring huruvida det stämmer att medlemmar ur den grekiska militären har tränat medlemmar ur det högerextrema partiet i stridsföring.

Försvarsministern Dimitris Avramopoulos jobbar hårt för att slå ner den kriminella organisationen som för en veckan sedan knivmördade en artist av annan politisk läggning. En organisation som misstänks ha starka kopplingar till det grekiska partiet Gyllene gryning.

Nu startar han en utredning då det finns misstankar om att personer ur landets militär varit inblandade i att träna medlemmar ur Gyllene gryning i stridsföring, rapporterar The Guardian. Han varnar samtidigt för att en ”storm närmar sig”.

Tidigare i veckan har fem högt uppsatta poliser blivit flyttade till andra poster efter misstankar om att även de har en koppling till den nynazistiska gruppen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gyllene gryning

Mer i ämnet