Emil Assergård om sitt bidrag. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Guide: Här är bidragen i Melodifestivalens tredje deltävling

Uppdaterad
Publicerad

Här är alla bidrag, artister och låtskrivare i Melodifestivlaens tredje deltävling.

Bidrag 1 – Charlotte Perelli med ”Still young”

Låtskrivare: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm och Charlie Gustavsson.

Artisten om låten: ”Låten är poppig och nutid med en massa schlager. Uppe i huvudet blir vi aldrig gamla, och det är lite det låten handlar om. När jag fick höra den första gången kände jag att 'herregud, det här är helt rätt'. Det var lite som jag kände 2008 när jag första gången hörde Hero, den där känslan av att 'det här kan jag inte missa'”.

Bidrag 2 – Emil Assergård med ”Om allting skiter sig”

Låtskrivare: Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov och Johanna Wrethov.

Artisten om låten: ”Det är en låt som handlar om att det aldrig är för sent att börja om på nytt. Det går att lösa allt, bara man vill och orkar kämpa. När tittarna ser mitt nummer kan de förvänta sig att det blir drag, det blir högt tryck, och de kanske kommer att känna sig lite mer delaktiga än de tror”.

Bidrag 3 – Klara Hammarström med ”Beat of broken hearts”

Låtskrivare: David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattson och Andreas Wijk.

Artisten om låten: ” Det är en låt som många kan relatera till och som kommer med ett väldigt fint budskap, och jag skulle säga att det är en väldigt vacker låt som man nästan skulle kunna ta ur en Disneyfilm”.

Bidrag 4 – Mustasch med ”Contagious”

Låtskrivare: Ralf Gyllenhammar, David Johannesson

Ralf Gyllenhammar om låten: ”Våran låt är klassisk jävla hårdrock med mycket smittsam refräng. År 2013 var ju jag med i Melodifestivalen utan de här knickedickerna [bandet]. I år har vi en riktig hårdrockslåt, enligt dem, och då gick det bra, naturligtvis”.

Bidrag 5 – Elisa med ”Den du är”

Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Ingela Pling Forsman, Elisa Lindström

Artisten om låten: ”Om jag skulle beskriva min låt i en mening så skulle jag säga att den inte går att beskriva i ord. Den är stor för mig”.

Bidrag 6 – Alvaro Estrella med ”Baila baila”

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Linnea Deb och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt.

Artisten om låten: ”Tittarna kan förvänta sig en sprakande latinofest med värme och kärlek i fokus, för jag vill ju ta hem festen till er där hemma. Låten kom via låtskrivaren Linnea Deb som skickade över den. Jag sade: ”Där har vi den”. Den blev så himla bra, och jag är så pepp på att ni ska få höra den”.

Bidrag 7 – Tusse med ”Voices”

Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

Artisten om låten: ”Min låt kom till när jag satt i en session med Joy Deb och Linnea Deb och gänget. Vi höll på att skriva musik, men inget kändes rätt och inget kändes nära hjärtat. Men sedan hade de redan skrivit en sjukt fin låt som jag fick höra. Jag sade bara: 'Det är ju den! Det är ju den vi ska köra'. Låten handlar om gemenskap, frihet och vikten av att alla röster ska få bli hörda”.

Källa: Melodifestivalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.