Foto: TT

Guillous böcker blir tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

Författaren Jan Guillos romanserie Det stora århundradet blir tv-serie, det rapporterar Variety.

– Det här kan bli den mest spektakulära tv-serien som någonsin gjorts i Skandinavien, säger Jens Alexhan, vd för produktionsbolaget som har köpt rättigheterna, till Variety.

Jan Guillous romanserie Det stora århundradet blir en tv-serie. Enligt Variety har det Stockholmsbaserade produktionsbolaget Dramacorp-Pampas köpt rättigheterna till böckerna och manuset ska skrivas av norrmannen Petter Skavlan.

– Det här är bolagets nästa stora grej. Potentiellt kan det här bli den mest spektakulära tv-serien som någonsin gjorts i Skandinavien, säger bolagets vd Jens Alexhan till Variety.

Det stora århundradet består av nio böcker som alla handlar om 1900-talet. Den första boken i serien är ”Brobyggarna” och kretsar kring tre bröder från Norge.

Dramacorp-Pampas har nyligen adapterat Guillous karaktär Carl Hamilton till en tv-serie med premiär i slutet av året. När den nya serien kan komma att sändas är okänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.