Foto: Skärmdump från Guldbaggegalans hemsida

Guldbaggevinnare avslöjades i förtid

Uppdaterad
Publicerad

Ett av de tyngsta priserna under måndagens Guldbaggegala var kategorin bästa regi, och döm om allas förvåning när pristagaren avslöjades på galans hemsida – en och en halv timme för tidigt.

Regissören Carl Javér tog hem pris på årets Guldbaggegala i kategorin bästa dokumentärfilm för sin dokumentärfilm Rekonstruktion Utøya.

Under den tidiga kvällen gick det även ut i förtid att regissören också tagit hem pris i kategorin bästa regi, i alla fall om man utgick från Guldbaggegalans hemsida.

För där prydde en gul vinjett med texten ”Vinnare” en bild av regissören Carl Javér innan kategorin var presenterad.

Carl Javér fick också mycket riktigt motta priset för bästa regi. Alltså var det ingen felaktig information som gick ut, om än för tidig.

– Jag vill tacka Guldbaggejuryn för att ni vill bredda begreppet regi. Jag vill också tacka de medverkande i Rekonstruktion Utøya för att ni vågade gå tillbaka och rekonstruera den 22 juli på Utøya, sade Carl Javér i sitt tacktal.

Kulturnyheterna söker Guldbaggegalan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.