Gyllene Tider bildades i slutet av 70-talet med Per Gessle, Mats Persson, Micke Andersson, Anders Herrlin och Göran Fritzon som medlemmar. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Gyllene Tiders resa blir film

Publicerad

Berättelsen om popgruppen Gyllene Tider blir långfilm.

Det är produktionsbolaget Nevis som gör filmen, i samarbete med bandmedlemmarna. För manus står Pernilla Oljelund, som tidigare har arbetat med produktioner som ”Fröken Frimans krig” och ”Wallander”.

Filmen beskrivs som en varm feelgood-historia om vänskap och om att bli vuxen i rampljusets sken.

– Vi var som vilka unga killar som helst i en småstad, med stora drömmar och musik som passion. Vi inspirerades av den tidens popmusik och vi blev vänner för livet i replokalen där vi mer eller mindre växte upp tillsammans, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Men berättelsen kommer även att skildra motgångar inom gruppen, press, konflikter och tragiska händelser som utmanar bandet.

Gyllene Tider bildades i slutet av 70-talet med Per Gessle, Mats Persson, Micke Andersson, Anders Herrlin och Göran Fritzon som medlemmar.

De har återförenats flera gånger, senast 2019. Då firade Gyllene Tider 40 år som band, och släppte även studioalbumet ”Samma skrot och korn”.

– Alla år med Gyllene Tider har förändrat våra liv fundamentalt och det verkar som att publiken som vuxit upp med oss fortfarande är lika passionerade. Att få samarbeta och följa den här produktionen ska bli oerhört spännande, säger Per Gessle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.