Håkan Hellström. Foto: TT

Håkan Hellström: ”Är besviken på hur det skötts”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Alice B riktat kritik mot Håkan Hellström för att hon inte fick betalt för sitt uppträdande på hans Ullevi-spelning 2014 svarar nu Håkan Hellström på kritiken. ”Han är besviken på hur det skötts” står det på hans Facebooksida.

Artisten Alice Botéus, mera känd som Alice B, blev inbjuden av Håkan Hellström att spela på hans konsert på Ullevi 2014. SVT har tidigare rapporterat om att Alice B, i en intervju med Göteborgs Posten, avslöjade hon inte fått betalt för sin spelning.

– Jag, Freddie och trollkarlen [Wadling och Carl-Einar Häckner] fick dela på en back öl. That’s it, sade hon till tidningen.

Utgick ifrån att Alice B fick betalt

Håkan Hellström själv fick omkring 30 miljoner kronor bara i publikintäkter. På sin Facebooksida möter han kritiken och skriver att han trodde att konsertarrangören och Alice B hade en överenskommelse.

”Håkan själv förhandlar aldrig och han har utgått ifrån att Alice B har fått betalt. Han är besviken på hur det skötts. Han är också artist o har varit i exakt samma läge.”

Facebookinlägget avslutas med ”Alice är grym!” och innehåller ett bifogat klipp där Alice B sjunger på Ullevi 2014.

Vill känna sig som en värdig artist

På sin Facebooksida svarar Alice B på Håkan Hellströms förklaring. Hon menar att hon inte uppmärksammat det hela på grund av pengarna.

”Det handlar om att få känna sig som en värdig artist”, skriver hon och tillägger att hon aldrig haft kontakt med någon arrangör.

”Jag har alltid gillat Håkans musik och gått på hans spelningar. Det är inte Håkan personligen som jag är ”förbannad” på utan hur jag blev behandlad” fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.