Foto: TT / Skärmdump

Håkan Hellström är tillbaka – släpper ny låt och annonserar nytt album

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Hellström är tillbaka. Vid midnatt släppte artisten en helt ny låt med titeln Vänta tills våren. Samtidigt annonserar Göteborgs-ikonen att ett nytt album kommer att släppas om två veckor.

Illusioner. Så heter det album som artisten Håkan Hellström kommer att släppa den 14 december. Beskedet kom vid midnatt i artistens olika sociala medier-kanaler. Och det är en efterlängtad comeback. Efter bara tre timmar hade över 500 kommentarer kommit till inlägget på Instagram där Håkan meddelar sin återkomst.

Lejonparten av kommentarerna innehåller emojis med något slags hjärligt budskap.

Sex minuter med stråkar

En viss föraning om en stor nyhet hade sannolikt fansen fått, då det på flera håll uppmärksammats att ett smakprov av en helt ny låt fanns att ta del av på Apple music i Nya Zeeland under torsdagen. Vid midnatt mot fredag släpptes så låten Vänta tills våren i sin helhet, bland annat på Spotify och med video på youtube.

Första låten från nya skivan är en nästan sex minuter stråkbeklädd berättelse. Håkan Hellström-fansen kommer sannolikt att känna igen sig. Det finns starka indikationer på att det blir mycket stråkar i den nya Håkan-musiken.

Detta eftersom att det tidigare i veckan kom upp ett kort klipp i Hellströms officiella sociala medier-kanaler där artisten, tillsammans med bland andra producenten Björn Olsson, befinner sig i ett kontrollrum. Enligt Musikguiden i P3 ska detta kontrollrum finnas inne i Göteborgs konserthus, vilket då skulle indikera att Göteborgs symfoniorkester är involverade.

På konserthusets hemsida fanns dessutom ett antal outgivna titlar listade under Håkan Hellströms namn tidigare i veckan. Bland titlarna finns Jordskred och Nordhemsgatan leder rakt in i himlen. Detta pratar producenten Björn Olsson om i klippet.

Kan handla om 12 nya spår

Om listan faktiskt utgör titlarna på de spår som kommer bli Håkan Hellströms nionde studioalbum så innebär det 12 helt nya spår.

Hellström meddelade 2016 att han skulle ta en paus från turnerandet. Några nya konserter har inte annonserats i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.