Handskriven lapp med sångtexten till ”Hey Jude” såld för miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Paul McCartneys handskrivna låttext till The Beatles ”Hey Jude” har sålts på auktion för 910 000 dollar, motsvarande drygt 9 miljoner kronor.

Textstycket var ett av 250 Beatles-föremål som såldes på det amerikanska auktionshuset Julien's Auctions onlineauktion ”Beatlemania”, som hölls för att uppmärksamma att det är 50 år sedan The Beatles splittrades.

Paul McCartney ska ha skrivit ned låttexten hastigt inför en studioinspelning 1968. Jason Watkins, auktionshusets expert på musikföremål, beskriver ”Hey Jude”-anteckningarna som oerhört sällsynta.

-Det är onekligen en väldigt ikonisk låt som alla känner till. Dessa handskrivna rader användes i studion som en guide under inspelningen, säger Jason Watkins.

Under auktionen såldes bland annat även en askkopp för 32 500 dollar, motsvarande runt 340 000 kronor. Men inte vilken askkopp som helst, utan den som trummisen Ringo Starr använde sig av i Abbey Road Studios i London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.