Frida Boisen, Plura Jonsson och Farah Abadi. Foto: Johan Lundström/SVT/TT

Här är lagen som tävlar i På spåret

Uppdaterad
Publicerad

Det blir både nya och välbekanta ansikten i På spårets kupéer. Artisten Plura Jonsson, regissören Tomas Alfredson och komikerduon Dilan Apak och Moa Lundqvist är några av debutanterna i årets säsong.

Den 27 november är det premiär för den tjugonionde säsongen av På spåret.

De nio lagen består i vanlig ordning av både veteraner och debutanter.

Nya i leken är Eldkvarn-sångaren Plura Jonsson som bildar lag med programledaren och journalisten Sanna Lundell och regissören Tomas Alfredson som tävlar tillsammans med konstnären Ernst Billgren.

”Vi är två kobror”

Debut gör också journalisten Frida Boisen och Hamid Zafar, skolchef i Mullsjö kommun som utsågs till årets svensk 2018 av tidningen Fokus.

– Vi är båda från orten i Göteborg så man kanske tror att vi är värsta underdogs: goa och glada. Men egentligen är vi två kobror, säger Frida Boisen.

Hamid Zafar tror och hoppas de ska komplettera varandra på ett bra sätt.

– Jag tror vi har styrkor på olika håll. Frida har ju varit verksam inom medievärlden och kulturbranschen under många år. Jag har en bakgrund i en mer traditionell verksamhet: kommun och skola.

Claes Elfsberg gör debut

Övriga nykomlingar är Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar som bildar par med musikern Patrik Arve och komikerduon Dilan Apak och Moa Lundqvist som ska tävla tillsammans.

Dessutom ska tidigare Rapport-ankaret Claes Elfsberg testa sina kunskaper ihop med skidskyttelegendaren Magdalena Forsberg, som deltog i På Spåret 2006.

Emma Molin och Hanna Dorsin är tillbaka

Tre lag gör comeback från förra säsongen.

Komikern Johan Glans och SR-programledaren Farah Abadi ställer upp igen, Grotesco-komikerna Emma Molin och Hanna Dorsin ska försöka överträffa förra årets semifinalplats. En utmaning de delar med regissören Marianne Ahrne och komikern Anders ”Ankan” Johansson som också gör ett nytt försök att nå final.

På spåret har premiär fredag 27 november klockan 20.00 i SVT1 och på SVT Play.

Hamid Zafar och Frida Boisen har sedan denna artikel skrevs lämnat tävlingen och ersatts av Thomas Nordegren och Louise Epstein.

De tävlar i På Spåret 2020

Grupp 1

Sanna Lundell & Plura Jonsson

Frida Boisen & Hamid Zafar

Farah Abadi & Johan Glans

Grupp 2

Dilan Apak & Moa Lundqvist

Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg

Marianne Ahrne & Anders ”Ankan” Johansson

Grupp 3

Tomas Alfredson & Ernst Billgren

Irena Pozar & Patrik Arve

Emma Molin & Hanna Dorsin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.