Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det har inte varit någon ”beef” överhuvudtaget, säger Eurovisionvinnaren Loreen om sin relation till finska Jere ”Käärijä” Pöyhönen. Foto: SVT

Loreen efter vinsten: ”Har god kontakt med Käärijä”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den historiska vinsten som första kvinnan att ta hem  Eurovision song contest två gånger har Loreen återvänt till Sverige. I SVT:s Morgonstudion minns hon segerögonblicket och berättar om sin goda kontakt med tävlingens tvåa, finska Käärijä.

En viss strid mellan Sverige och Finland har uppstått efter Eurovisionfinalen när Loreen vann över finska Kärijää. Vissa finska fans menar att Finland egentligen vann enbart sett till publikens röster och inte juryns.

Men trots detta menar Loreen att tonen är god mellan henne och Jere ”Käärijä” Pöyhönen.

– Det har inte varit någon beef överhuvudtaget. Men det är klart att Käärijäs fans är besvikna över att han inte vann och det förstår man ju. Men vi hördes redan senast igår kväll och sade:”Tjena, ska vi ta en kaffe i Helsingfors eller vad är det frågan om?”

Hör mer av Loreen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.