Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Loreen hyllades av fansen i Kungsträdgården i Stockholm. Foto: Anders Wiklund/TT

Loreen mötte fansen i Kungsträdgården i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

I lördags blev Loreen den första kvinnan att vinna Eurovision song contest mer än en gång. I eftermiddags landade hon i Sverige och för att möta hemmapubliken i ett mulet Stockholm.

– Den här gången var det som att komma hem, säger Loreen från scenen.

Sverige är nu tillsammans med Irland det land som vunnit Eurovision song contest flest gånger. För att fira detta mötte Loreen fansen och framförde vinnarlåten ”Tattoo” i Kungsträdgården i Stockholm. 

Stjärnan passade också på att tacka publiken för att hon fick representera Sverige i Eurovision.

– Med allt vad numret står för, medmänsklighet, hopp, kärlek – det är vad vi, Sverige står för. Jag är så glad över det och stolt över oss, säger hon. 

Programledare för kalaset var Per Sinding-Larsen och Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård (S) fanns också på plats. 

Oklart var Eurovision 2024 ska hållas 

Eurovision song contest kommer att hållas i Sverige nästa år – exakt var är oklart. 

Stockholms stad är sugen, Stockholms fotbollssupportrar är mindre sugna. Malmö och Göteborg tvekar med tanke på kostanderna, samtidigt som Örnsköldsvik säger sig beredda att ta emot den europeiska publiken. 

De senaste tre åren har värdstaden presenterats på hösten, mellan slutet av augusti och början av oktober. 

I klippet hör du mer om när Loreen hälsade på fansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.