Här svarar Skavlan på kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Skavlans intervju med Jimmie Åkesson har väckt starka reaktioner. Se klippet där programledaren svarar på kritiken.

NRK intervjuade i dag Fredrik Skavlan, med anledning av reaktionerna på intervjun med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Skavlan säger till NRK att han förstår de som reagerat.

– Jag förstår att många kan bli upprörda över intervjun om man inte är bekant med vem Jimmie Åkesson är och den roll han har i svensk politik.

Åkesson i Skavlan

Fredrik Skavlan säger också att det aldrig varit hans eller redaktionens intention att göra ett ”mysprogram”. Skavlan beskriver Åkesson som en kontroversiell person och att han därför får räkna med tuffare frågor än andra personer som medverkar i programmet.

– Om jag inte hade ställt tuffa frågor hade jag varit den första journalisten som hade intervjuat Jimmie Åkesson utan att ställa tuffa frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åkesson i Skavlan

Mer i ämnet