Tusentals människor deltog i den lugna demonstrationen i Berlin i söndags. Foto: Scanpix

Hasselhoff tar strid mot rivning av Berlinmuren

Uppdaterad
Publicerad

I helgen fortsatte protesterna mot rivningen av en kvarstående del Berlinmuren. Nu sluter David Hasselhoff upp i protesten.

I söndags deltog uppskattningsvis 6.000 personer i en demonstration mot rivningen av cirka 20 meter av den graffitimålade muren som kallas East Side Gallery. Enligt ett politiskt beslut ska den rivas för att ge plats åt exklusiva bostäder vid floden Spree i centrala Berlin. I fredags stoppades rivningen tillfälligt på grund de folkliga protesterna.

Hasselhoff tar ställning

Skådespelaren och musikern David Hasselhoff, som haft stora framgångar i Tyskland, har nu slutit upp i protesten. Nyårsaftonen 1989 uppträdde han uppe på Berlinmuren för att fira dess fall och hans låt ”Looking for freedom” har kommit att förknippas med det historiska skeendet.

East Side Gallery

David Hasselhoff skriver nu på Twitter: ”Var skriver man på? Hur kan man riva ner en mur som står för frihet, uthållighet och offrade människoliv”.

Hittills har 65.000 personer skrivit under en namninsamling på webben.

Tillfälligt stoppad

Rivningen har nu pausats fram till ett politiskt möte den 18 mars, uppger Berliner Zeitung.

Se Hasselhoffs uppträdande på Berlinmuren här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

East Side Gallery

Mer i ämnet