Hasselhoff i Berlin – vill rädda muren

Uppdaterad
Publicerad

David Hasselhoff är tillbaka i Berlin – för att rädda resterna av Berlinmuren.

För 23 år sedan var han där och firade murens fall.

David Hasselhoff uppträdde på Berlinmuren med låten ”Looking for Freedom” under nyårsnatten då 80-talet tog slut och 90-talet tog vid.

I helgen var Hasselhoff återigen i Berlin och sjöng sin sång, som starkt förknippas med Berlinmuren, för att protestera mot rivningen av en kvarstående del av muren. Det handlar om den graffitimålade del som kallas East Side Gallery.

East Side Gallery

Enligt ett politiskt beslut ska den resterande muren rivas för att ge plats åt exklusiva bostäder vid floden Spree i centrala Berlin.

För några veckor sedan twittrade Hasselhoff: ”Var skriver man på?” men det räckte inte för den gamle Baywatch-stjärnan. På söndagen sjöng han sin gamla hit och höll en presskonferens där han sjöng Berlinmurens lov:

– Monumentet håller minnet av alla familjer vid liv – minnet av alla de tusentals och åter tusentals familjer som splittrades, sa han under presskonferensen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

East Side Gallery

Mer i ämnet