Foto: Skärmdump HBO

HBO Nordic låg nere morgonen efter Game of thrones-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Klockan tre natten mellan söndag och måndag lades det första avsnittet av Game of thrones upp på HBO Nordic. Under morgonen, när svenska fans började vakna låg sajten nere för underhåll.

Game of thrones-febern har gått på högvarv under natten då det första avsnittet av fantasyserien släpptes globalt. Svenska fans som inte varit tillräckligt hängivna för att gå upp klockan tre fick dock få vänta med att se avsnitt ett, då HBO under måndagsmorgonen låg nere.

Fans har inte helt oväntat uttryckt missnöje på sociala medier och HBO Nordic svarade via mejl att orsaken till problemen inte var klarlagd.

”Vi kan bekräfta att det dessvärre har inträffat oväntade tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt för detta och arbetar hårt med att lösa problemet så snart som möjligt”, skriver Karin Larsdotter, presskontakt på HBO.

Sedan halv 11-tiden på förmiddagen går det åter att komma åt sajten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.