Tv-serien Heathers. Foto: HBO Nordic

HBO:s nya high school-komedi flyttas fram efter skolskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Tv-serien Heathers, baserad på filmen med samma namn, handlar om gymnasiehierarkier och mordförsök, nu vill produktionsbolaget vänta med premiären efter skolskjutningarna i Florida.

I filmen Heathers (1988) med Winona Ryder i huvudrollen tar två av huvudrollerna sina populära och osympatiska klasskamrater av daga, bland annat genom att skjuta två av dem till döds.

I de första avsnitten av tv-serien, som planerades ha amerikansk premiär om några dagar finns inga skjutningsscener, men andra mordrelaterade scener gymnasieelever emellan. Produktionsbolaget Paramount bestämmer sig därför för att senarelägga premiären av serien till senare i år.

”Rätt beslut”

”Vi står helt och hållet bakom serien, men i ljuset av de tragiska händelserna i Florida och av hänsyn till offren och deras anhöriga, känner vi att det är rätt beslut att senarelägga premiären”, skriver bolaget i ett uttalande.

Serien skulle ha haft premiär på HBO Nordic den 8 mars och den svenska pressavdelningen skriver att de avvaktar och ”följer den premiärplan som sätts av studion i USA.”

Den 14 februari sköts 17 personer, både barn och vuxna, till döds i en skola i Parkland i amerikanska Florida. Den 19-årige gärningmannen var en tidigare elev på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.