– Jag saknar henne, men vet att hon är här i dag, sa Susan Bro om sin mördade dotter Heather Heys på MTV-glan i natt. Foto: AP

Heather Heyers mamma höll känslofyllt tal på MTV-galan

Uppdaterad
Publicerad

MTV Video Music Awards färgades av det politiska läget i USA. Susan Bro, mamma till den dödade aktivisten Heather Heys, höll ett tal till dotterns ära på galan i natt.

Vit makt-demonstrationerna i Charlottesville i Virginia för två veckor sedan satte prägel på nattens MTV-gala.

Susan Bro, mamma till antirasisten Heather Heyers som dödades i Charlottesville när en vit makt-demonstrant körde en bil rakt in i en folkmassa, höll ett känslofyllt tal till sin dotters ära.

 – Det är bara 15 dagar sen som min dotter mördades när hon protesterade mot rasism. Jag saknar henne, men vet att hon är här i dag.

Susan Bro berättade också att hon startat en stiftelse i Heather Heyers namn som ska hjälpa den antirasistiska rörelsen.

 – Hjälp oss att göra hennes död meningsfull. Jag vill att folk ska veta att hon aldrig var ensam i sin kamp mot rasismen.

LÄS MER: Kendrick Lamar MTV-galans stora vinnare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.