”Herr talman: Sluta pausa, börja dansa”

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Mathias Sundin (FP) tog sig en svängom i talbåset, för att demonstrera hur absurt han tycker att danstillståndskravet är.

Exakt när uppstår dans? När gäster börjar gunga i takt till musiken? När de krokar i sina armar i varandra? När de snurrar runt?

Riksdagsdebatten om danstillståndet tog sig en närmast filosofisk svängom, när riksdagsledamoten Mathias Sundin (FP) gick upp i talarbåset på onsdagen.

Danstillståndet

”Omodernt redan när det infördes”

– Det här danstillståndet, det var omodernt redan när det infördes för länge, länge sedan. Och det bör avskaffas så snart som möjligt. Så herr Talman: sluta pausa, börja dansa, avslutar Mathias Sundin (FP) sitt anförande, med en referens till Patenoz hit ”Dansa pausa” från 2011.

Tyvärr hade han ingenting för sin uppfinningsrika retorik i slutändan, då det bara var Folkpartiet, tillsammans med sina ovanliga bundsförvanter Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, som röstade för FP:s motion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Danstillståndet

Mer i ämnet