John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney och George Harrison 1963. Foto: TT

Här är The Beatles populäraste låt

Uppdaterad
Publicerad

Efter tio svåra år ändrade sig Beatles och tillgängliggjorde sin låtskatt på flera olika strömningssajter på julafton. Så här har vi lyssnat på popidolerna från Liverpool de fem dagar vi kunnat strömma dem.

Strax före jul kom de första ryktena om att The Beatles tillslut skulle släppa på sin digitala motsträvighet och lägga ut sin musik på tjänster som Spotify och Apple Music.

Och ryktena visade sig vara alldeles sanna, på julafton kunde man plötsligt göra en 224 låtar lång Beatles-playlist.

Hey Jude i topp

Nu har Vulture sammanställt en lista  från de olika strömningssajterna som visar de tio mest lyssnade Beatles-låtarna sedan dess. På topp tre ligger ”Hey Jude”, ”Let It Be” och ”Come Together”.

De följs i tur och ordning av ”I Want to Hold Your Hand”, ”Love Me Do”, ”Here Comes the Sun”, ”She Loves You”, ”Eleanor Rigby”, ”Twist and Shout” / ”From Me to You” (oavgjort) och ”Yesterday”.

Separata listor från de olika strömningssajterna hittar du här.

Beatles-tips från Kulturnyheterna

Kulturnyheterna tipsar om två låtar som inte finns med på några topplistor: Ringo Starrs ”Octopus's Garden” från albumet Abbey Road och Lennon-McCartneys ”Don’t Let Me Down” som var b-sida på singeln ”Get Back” 1969.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.