Regissör Nat Faxon, Will Ferrell, Julia Louis-Dreyfus och regissör Jim Rash på premiären för Downhill på Sundance filmfestival 2020. Foto: TT

Hollywoodversionen av Turist sågas i USA

Publicerad

Downhill – så heter Hollywoodversionen av Ruben Östlunds film Turist. Och utför, det är precis vad det går, rent recensionsmässigt. Efter premiärvisningen på Sundancefestivalen har kritikerna inte varit nådiga.

Förväntningarna på Downhill har varit höga, inte minst på grund av komedistjärnor som Julia Louis-Dreyfus och Will Ferrell i huvudrollerna. Men omdömena från internationella filmkritiker är hårda.

”Dålig tonträff och ytliga porträtt” och ”obevekligt dränerad på allt som var distinkt, vasst och originellt med förlagan”, skriver Hollywood reporter.

The Guardian tycker inte att ”Downhill” lever upp till förväntningarna som byggts upp av huvudrollsinnehavarna Julia Louis-Dreyfus och Will Ferrell, utan att Ruben Östlund borde ”ompröva sin välsignelse av projektet”.

Men Indiewire tycker åtminstone att ”Julia Louis-Dreyfus lyser i en annars onödig nyinspelning. The Wrap är inne på samma linje gällande Louis-Dreyfus, men skriver samtidigt att Downhill är en fördummad version av Östlunds förlaga.

Ännu finns inget svenskt premiärdatum för Downhill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.