Linnea Henriksson vann årets pop på P3 Guldgalan i Partille Arena. Foto: Adam Ihse/TT

Hov1 årets grupp igen på P3 Guld

Uppdaterad
Publicerad

Hov1 blev den stora vinnaren på årets P3 Guld-gala. Tre nomineringar – tre statyetter.

Årets grupp, årets låt och även Guldmicken som årets live-akt är de tre priser hiphopgruppen tar hem från årets gala.

Linnea Henriksson – årets pop – var först ut av pristagarna. Sedan blev det favorit i repris för Hov1, som blev årets grupp även den här gången.

Hiphopkvartetten var dock inte på plats i Partille, de är i Costa Rica och levererade sitt första av två förinspelade tacktal. För gruppen vann även det prestigefyllda priset Guldmicken, som årets bästa live-akt.

– Vi är och jobbar och planerar för att vi nästa år också ska bli årets grupp, hälsade kvartetten.

När de mot slutet av galan prisades för ”Hon dansar vidare i livet” som årets låt fick gruppen möjlighet att tacka sina fans via ett videosamtal direkt från centralamerika.

– De är de bästa fansen i hela världen, vrålade gruppen unisont samtidigt som de kastade iväg slängkyssar mot kameran.

ZE årets hiphop

ZE vann i kategorin årets hiphop/r'n'b och Sandro Cavazza prisades som framtidens artist.

Joakim Nilsson från bandet Graveyard stod för ett av de kortaste tacktalen någonsin när han tog emot priset för årets rock/metal.

– Mmm, ja. Tack så mycket. Ha det gött, sade han och gick av scenen.

Den svenska dansmusikgiganten Robyn vann för årets Dans. Hon gjorde comeback förra året med ett album som hyllats både i Sverige och utomlands.

– Jag är så himla glad för ert stöd och för all kärlek jag fått för den här skivan, sade hon i sitt förinspelade tacktal.

Umeåsonen Fricky (Erik Friman) har gjort kometkarriär det senaste året och fyllt festivaltält över hela Sverige under sommaren. Med tårar i ögonen tog han emot priset i kategorin årets artist.

– Jag vill tacka min mamma som fyller år i dag, du är bäst i världen, utan dig hade jag inte varit så här modig, hinner han säga innan han avbryts av programledaren Tina Mehrafzoon som ville gå vidare i programmet. Fricky fick ordet igen mot löfte om att hålla sig kort och hann då hälsa till sin dotter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.