Podden Flashback forever ska grilla partiledarna i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Utifrån frågor och rykten hämtade från Flashback, Familjeliv och andra nätforum ska Emma Knyckare, Ina Lundström och ”Scroll-Mia” intervjua partiledarna i valsatsningen ”Valet forever”.

Är Per Bolund en av Sveriges största sittkissare? Och har Annie Lööf små trosor som en strategi för att locka manliga väljare? Det är exempel på frågor som diskuteras i trådar på Flashback och andra nätforum. När podden Flashback forever stöps om till valprogram i SVT är upplägget att fråga partiledarna obekväma saker – ansikte mot ansikte.

– Vi har en enda ambition, det är att ställa frågor som ingen annan skulle få för sig att ställa. Hittills tror jag att vi lyckats med det, säger Scroll-Mia.

I den flod av kommentarer och spekulationer som finns på olika nätforum vill trion plocka ut de påståenden som de tycker är mest underhållande.

– Det är ofta det grova som är det roliga. Men det är ju inte kul om det står ”den här personen ska dö”. Däremot, om någon skrivit väldigt initierat om att Per Bolund är en av Sveriges tre största sittkissare, det lite mer spännande, säger Ina Lundström.

Alla partiledare ställer upp – nästan

Programmet kommer att finnas på SVT Play från den tredje juli och spelas in just nu. Alla partiledare har ställt upp utom Magdalena Andersson. Socialminister Lena Hallengren fick rycka in i stället.

Man bör ha en sund skepsis till uppgifter som sprids på Flashback. Men av de rykten som florerar om partiledarna är det mer än vad programledarna trodde som visat sig vara sant.

– Något som har förvånat oss är att vissa saker som vi tagit upp under rubriken ”rykten och skvaller”, och som vi trodde skulle vara falskt, faktiskt stämmer, säger Scroll-Mia.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.