De dissekerar Flashback-trådar i populär podd

Uppdaterad
Publicerad

I början av 2020 startade komikerna Ina Lundström och Emma Knyckare och ”halvanonyma” Scroll-Mia podden Flashback forever där de går igenom Flashback-trådar om till exempel hål i husfasader och riktigt äckliga grytrecept. Det senaste halvåret har den snabbt blivit en av de mest populära poddarna.

Flashback forever är en av de tio mest populära poddarna i Sverige enligt Poddtoppen.

Lyssnarna får bland annat stifta bekantskap med aliaset rotebro-conny, som oavsett sammanhang lyckas smyga in sitt akademikerhat. För den som är sugen på en äcklig maträtt går programledarna igenom en lång tråd om ett recept på ”Gubbelisas gryta” och även berättelser om ovarsam hantering av nitroglycerin och vikten av att avhålla sig från självbefläckelse förekommer.

För de som aldrig eller sällan använder Flashback förknippas det 20 år gamla nätforumet kanske främst med skvaller och näthat, men det är mycket mer än så.

– Det är en guldgruva av människoöden och fantastiska skribenter, säger Ina Lundström.

Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.