Kim Kardashian ska leda en podcast på Spotify. Arkivbild. Foto: Willy Sanjuan/TT

Kim Kardashian gör podcast på Spotify

Uppdaterad
Publicerad

Realitystjärnan Kim Kardashian West har gjort en överenskommelse med svenska Spotify om att vara värd för en podcast på plattformen. Det uppger en av hennes representanter, enligt Reuters.

Podcasten ska vara inriktad på att reformera rättväsendet och är sammankopplad med Kim Kardashian Wests arbete med The Innocence Project, en organisation som kämpar mot felaktiga domar.

Kim Kardashian är främst känd för att utveckla skönhetsprodukter och för sin medverkan i realityserien Keeping up with the Kardashians, men började intressera sig för rättsväsendet efter att ha hjälpt till i ett fall för att få två kvinnor frisläppta från fängelset. Nu studerar hon även juridik i Kalifornien.

Spotify har på senare tid investerat för att locka stora namn till sin podcast-plattform och över en miljon poddar är kopplade till den.

Ett av de nyvärvade namnen är komikern Joe Rogan. Wall street journal skriver att licenssamarbetet med honom är värt över 100 miljoner dollar, ett av de största avtalen i poddbranschen. Spotifys aktie sköt i höjden med över 10 procent när nyheten kom att han valt Spotify som exklusiv plattform för sin podd The Joe Rogan Experience, skriver DI digital.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.