Adam Alsing. Foto: Robin Haldert / TT

NRJ Morgon ställer in efter Alsings död – oklart för Top Gear

Uppdaterad
Publicerad

NRJ ställer in radioprogrammet NRJ Morgon efter programledaren Adam Alsings död. Kanal 5 har ännu inte bestämt hur man ska göra med den säsong av Top Gear som finns färdiginspelad.

NRJ Morgon ställs in tills vidare. Adam Alsing ledde programmet tillsammans med Messiah Hallberg och Klara Doktorow tills han insjuknade i covid-19 för några veckor sedan.

–  Han var ett proffs att jobba med, och dessutom en väldigt varm och inkluderande kollega, säger NRJ:s vd Richard Mazeret.

Adam Alsing 1968-2020

Tyst minut

Klockan 12 höll NRJ en tyst minut för Alsing.

–  Det är oerhört tungt såklart. Vi är fortfarande i chock och vi tänker såklart på Adams familj och närmaste, säger Richard Mazeret.

Det finns ännu inga planer på en ny programledare. 

– Det är alldeles för tidigt att tänka på det. Just nu är vårt fokus att ta hand om vår personal.

Oklart med Top Gear

Adam Alsing var även aktuell med podden Adam och Kompani och hade spelat in en säsong av bilprogrammet Top Gear Sverige. Om den ska sändas eller inte är oklart, säger Discovery Networks kommunikationschef Daniel Lagerqvist till Aftonbladet.

– Vi vill i lugn och ro prata med alla berörda parter och där ingår ju vi som sändande bolag, produktionsbolaget, de medverkande och så klart även familjen för att komma fram till hur vi ska göra med det här.

Adam Alsing dog under onsdagen vid 51 års ålder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Adam Alsing 1968-2020

Mer i ämnet