Foto: TT

Ingvar Oldsberg tvingas lämna Bingolotto efter allvarliga arbetsmiljöproblem

Uppdaterad
Publicerad

Ingvar Oldsberg lämnar tv-programmet Bingolotto efter att det framkommit allvarliga arbetsmiljöproblem i Bingolotto-produktionen.

Produktionsbolaget Warner Bros har genomfört en internutredningen som visar på allvarliga arbetsmiljöproblem inom tv-produtionen.

Folkspel, som ansvarar för Bingolottsförsäljningen, har tillsammans med TV4 fattat beslutet att programledaren Ingvar Oldsberg inte kan vara kvar.

”Uttrycker förvåning”

Hans Sahlin, Folkspels vd, säger att han inte kan gå in i detalj på vad utredningen kommit fram till, inte ens till Oldsberg själv, som han talade med tidigare under dagen.

– Han uttrycker förvåning, säger Hans Sahlin.

Kunde du redogöra för honom varför han inte får vara kvar?

– Jag har förklarat vad som står i mejlet jag fått från Warner och som TV4 fick, men det står inga detaljer eller specifika händelser. Det är en intern fråga, säger han.

Oldsberg svarar på kritiken

Ingvar Oldsberg säger till SVT att han planerar att slå tillbaka mot produktionsbolaget.

– Jag vet inte vad som ligger till grund för det här. Ingen har hört av sig till mig. Det är lite oanständigt. Jag har förstått att det pågått några undersökningar, men det står bara ”allvarliga arbetsmiljöproblem”, säger Oldsberg till SVT Nyheter Väst.

TV4 vill inte kommentera

Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör för Bonnier Broadcasting och TV4 skriver i ett pressmeddelande:

”Det här är tråkigt, men vi står helt bakom beslutet. Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så.”

TV4 vill inte kommentera ärendet vidare.

Ingvar Oldsberg har varit programledare för Bingolotto sedan 2014. Agneta Sjödin och Lotta Engberg kommer nu att ta över som programledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.