Ingvar Oldsberg Foto: TT

Oldsberg slår tillbaka: ”Det är lite oanständigt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Ingvar Oldsberg tvingats lämna Bingolotto slår nu programledaren tillbaka och planerar att gå vidare mot produktionsbolaget.

– Det är inga sexuella trakasserier. Det vet jag, säger han till SVT Nyheter.

Det var efter anklagelser om allvarliga arbetsmiljöproblem som Ingvar Oldsberg tvingades lämna Bingolotto.

– Jag vet inte vad som ligger till grund för det här. Ingen har hört av sig till mig. Det är lite oanständigt. Jag har förstått att det pågått några undersökningar, men det står bara ”allvarliga arbetsmiljöproblem”, säger Oldsberg till SVT Nyheter Väst.

Vad handlar de allvarliga arbetsmiljöproblemen om tror du?

– Det är inga sexuella trakasserier. Det vet jag. Men i övrigt vet jag inte om jag svurit eller sagt något till någon som känt att de blivit lite kränkta, som det så populärt heter.

”Det är krypskyttar”

Oldsberg säger att han själv tror att det handlar om händelser som ligger några år bakåt i tiden, och att han kontaktat TV4 för att fråga vad anklagelserna går ut på. Han beskriver att han tror att det handlar om missnöjda personer som nu ser sin chans att få bort honom.

– Det är krypskyttar som gömmer sig ute bland buskarna. Och de är naturligtvis farliga om de vill ha bort en.

Tänker ta det vidare

Oldsberg säger också att han nu i sin tur planerar att slå tillbaka mot produktionsbolaget.

– Jag kommer att gå vidare med det. Jag har tre eller fyra ganska grava grejer som skett på produktionsbolaget där de betett sig på ett upprörande sätt mot olika medarbetare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.