Foto: TT

Även Metros dotterbolag begär rekonstruktion

Uppdaterad
Publicerad

Gratistidningen Metro gick förra veckan ut med att de ska genomgå en företagsrekonstruktion. Nu meddelar även deras dotterbolag, Tidnings Aktiebolaget Metro AB, att de ställer in alla betalningar från idag och följer samma spår som moderbolaget.

Tidningen Metro har under senaste tiden haft stora ekonomiska problem och meddelade förra veckan att de ska genomgå en företagsrekonstruktion och göra en ny affärsplan för tidningen.

Nu skriver Expressen att även dotterbolaget Tidnings Aktiebolaget Metro AB kommer gå igenom en rekonstruktion, för att försöka rädda verksamheten. Tillsammans har de båda bolagen skulder på 100 miljoner.

Skuldkrav från tryckerier

– Vi kommer att ha en genomgång med bolaget och ägarna i början av nästa vecka där de ska gå igenom sin nya affärsplan, säger advokat Helena Ståbi som utsetts för att ta hand om rekonstruktionen till Expressen.

Kraven från fodringsägarna ligger på ungefär 40 miljoner kronor, varav största kravet på 15,6 miljoner kronor kommer från tryckerierna. Näst störst är skulden tiill SL på drygt 15 miljoner kronor.

Borgenärssammanträdet är planerat till den 24 april.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer