• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Oli Scarff/AFP/TT

Ipswich blir Detroit när Ed Sheeran planerar biopic

Publicerad

I nya säsongen av Game of Thrones kommer supertrubaduren Ed Sheeran göra ett gästande inspel. Nu tycks han dessutom ha fått blodad tand av filmisk närvaro, för nu vill han berätta sin livshistoria på vita duken. En historia som han dessutom menar borde modelleras efter Eminems semi-fiktiva biopic 8 Mile från 2002.

Fenomenet Ed Sheeran tycks inte ha någon ände.

I dagarna kom beskedet att han slutar twittra. Istället kommer kontot enbart uppdateras med automatiska poster från hans Instagram. Anledningen till avhoppet beskriver Sheeran vara på grund av alla elaka kommentarer som riktas mot och om honom.

Men även om hans Twitterröst inte längre kommer eka genom cyberspace så planerar nu den 26-årige supertrubaduren att åtminstone befästa sitt ansikte på vita duken. När nya Game of Thrones säsongen drar igång om några veckor kommer, som Kulturnyheterna tidigare rapporterat om, han dyka upp där. Planer på en biopic om – och med – honom själv och hans uppväxtstad Ipswich i sydöstra England tycks också vara i görning.

Notting Hill och 8 Mile

Inga direkt spikade detaljer om filmen finns att tillgå. Men däremot har Sheeran i en intervju nu avslöjat att målbilden för den framtida filmen är Eminems semi-fiktiva uppväxtskildring från 2002 kombinerat med den urbrittiska romantiska komedin Notting Hill från 1999, skriver BBC.

Tilltänkta regissörer för filmen anges också vara just Richard Curtis – skaparen av inte bara Notting Hill, utan även klassiska Love Actually och Fyra bröllop och en begravning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.