Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se delar av premiärvisningen och hör mer om filmen i klippet. Foto: Reuters

Israelisk regissör dödades i Hamas massaker – nu premiärvisas hans film

Publicerad

I veckan fick kortfilmen ”The boy” premiär i Tel Aviv. Men regissören Yahav Winner kunde inte ta del av sin färdiga film då han mördades i Hamas attack mot Israel 7 oktober.

Yahav Winner hade nyligen filmat klart sin kortfilm ”The boy” när han dödades av militanta islamister i sitt hem, samtidigt som hans fru och nyfödda dotter kunde söka skydd. Han blev 37 år gammal.

I ett uttalande till amerikanska tidningen Deadline berättar Winners änka, Shaylee Atary, att hennes man offrade sig för att de skulle överleva.

”Han flydde inte, han försökte rädda oss”, skriver hon till tidningen.

Änkan ska färdigställa långfilm

”The boy”, som nu premiärvisas i Tel aviv, handlar om en ung man som bor i närheten av Gaza. Och som kämpar med att utsättas för robotattacker men också med sin empati för de som bor på andra sidan stängslet.

Shaylee Atary fanns på plats vid dokumentären där Winner hyllades. Hon kommer nu färdigställa ett gemensamt långfilmsprojekt, som paret hade, på egen hand.

Filmen kommer att utspela dig i Kfar Aza kibbutzen, där massakern ägde rum.

Se delar av premiärvisningen och hör mer om filmen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.