Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun med trap-pionjären Ivory i Morgonstudion. Foto: SVT

Ivory om nya albumet: ”Lättare att dela med mig idag”

Uppdaterad
Publicerad

Tio år efter debuten är trap-pionjären Ivory tillbaka med ett nytt album. På ”BABA IVO” berättar han om pappan och sonen som dog. ”Jag vet inte vad annars jag ska prata om”, säger han i SVT:s Morgonstudion.

När albumet ”BABA IVO” släpps på fredagen är det en mer personlig Ivory som berättar – om sonen som dog 2016 och om pappan som gick bort i början av hans artistkarriär.

– Tidigare lade jag det personliga lite mer åt sidan eftersom jag visste att jag en dag skulle släppa ett ”riktigt” album där jag ska sluta skoja, säger han i SVT:s Morgonstudion.

”Du kan lyckas trots ångest och depression”

Albumtiteln BABA IVO syftar bland annat på att Ivory känner sig som en pappa på den svenska rapscen han förändrade när han släppte albumet Molnfällan (2013), vilket anses vara det första svenska albumet inom genren trap.

– Jag vill att folk ska se mig och se att man kan lyckas även om man går igenom depression och ångest. Jag vill vara någon som kan visa att du kan om du vill. Det är aldrig för sent, säger Ivory.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.