”Jacksons läkare erkänner”

Uppdaterad
Publicerad

Läkaren Conrad Murray, som anklagas för att vara ansvarig för Michael Jacksons död, är på väg att ta på sig ansvaret uppger TV-kanalen CNN.

Enligt uppgifter som kom till CNN i går kväll kommer Murray att överlämna sig själv till polisen i Los Angeles redan den här veckan.

Fängelse

Ett åtal mot Murray väntas komma inom de närmaste två dygnen. Conrad Murray riskerar ett långt fängelsestraff för mord, alternativt dråp, på Michael Jackson.

Enligt källor inom polisen som CNN pratat med har läkaren under polisförhör erkänt att han injicerat Michael Jackson med 50 mililiter av narkosmedlet propofol den 25 juni, samma natt som stjärnan avled.

Har förnekat

En obduktion efter Jacksons död fastställde att han dog av akut propofolförgiftning. De lokala myndigheterna klassificerade snabbt stjärnans död som mord, alternativt dråp.

Sedan dess har Conrad Murray varit ”en person av intresse” för polisen, men han har fram till nu själv förnekat att han haft något med stjärnans död att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.