Jämställdhetsministen: Känner inte alls igen mig

Uppdaterad
Publicerad

Maria Arnholm (FP), Sveriges jämställdhetsminister, och skådespelaren och debattören Bianca Kronlöf möttes i Gomorron Sveriges soffa för att prata om feminismen idag utifrån gårdagens ”Fittstim – min kamp” där journalisten och debattören Belinda Olsson ifrågasätter dagens feministiska rörelse.

– Jag känner inte igen mig alls i hennes bild av feminismen, säger Maria Arnholm (FP)

Bianca Kronlöf tycker att allt arbete som feminister idag gör ignorerades i programmet.

– Feministerna jobbar extremt hårt just nu med de frågor som vårat samhälle sviker, till exempel alla kvinnojourer som jobbar gratis.  Det handlar om våldtäktsrättegångar som går käpprätt åt helvete, papperslösa kvinnor som inte får hjälp någonstans – det är ideella och feministiska krafter som backar dom, säger Bianca Kronlöf.  

Hur feministiska är regeringen? Det här som Bianca pratar om, är ju om det som ni makthavare har ansvar för?

– Regeringen har väldigt tydliga mål på jämställdhetsområdet som handlar om att makt, ekonomi, det obetalda arbetet ska fördelas jämnt och att mäns våld mot kvinnor ska upphöra. Sedan är vi långt i från att vara framme vid dessa målen, säger Maria Arnholm (FP), Sveriges jämställdhetsminister.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Debatt om Fittstim

Mer i ämnet