Voletta Wallace och Sharon Osbourne arga på Instagram Foto: Instagram

Jenner-systrar drar tillbaka T-shirts efter hot om stämning

Uppdaterad
Publicerad

Kylie och Kendall Jenner lanserade nya T-shirts där de klippt in sina ansikten ovanpå hiphop-legenderna Tupac och Notorius BIG och rockstjärnan Ozzy Osbourne. Nu har de dragit in tröjorna efter att ägaren till Notorious BIG:s dödsbo hotat stämma dem.

Kylie och Kendall Jenner har bett om ursäkt och dragit tillbaka tröjorna som de precis lanserat efter att de riskerade stämmas av ägarna till Notorious BIG:s dödsbo, skriver People. Men ursäkten räcker inte.

”Respektlöst”

Tröjorna ingick i en kollektion som systrarna döpt till ”Rap vs. rock” där de också klippt in sina egna ansikten över Tupac och rockstjärnan Ozzy Osbourne.

”Vidrigt och respektlöst” skrev Notorious BIG:s mor Voletta Wallace i ett upprört inlägg på Instagram när hon fick syn på att kändissystrarna klippt in sina ansikten över hennes döda son. Hon skrev att de inte hade laglig rätt och inte hade kontaktat henne först.

Ursäkt räcker inte

Även Ozzy Osbournes familj reagerade starkt på sociala medier. Hans maka Sharon Osbourne skrev att Kylie och Kendall Jenner borde hålla sig till det de kan något om: läppglans.

Efter att systrarna bett om ursäkt ska företrädarna för Notorious BIG:s dödsbo ha sagt till People att de uppskattar ursäkten men att frågan fortfarande behöver lösas juridiskt.

Det är inte första gånger Kendall Jenner hamnar i blåsväder. Tidigare i år var hon med i en uppmärksammad Pepsi-reklam. Reklamfilmen kritiserades för att försöka kapitalisera på Black Lives Matter-rörelsens protestmarscher mot polisens övervåld mot svarta, och för att ha trivialiserat demonstrationerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.