Runar Sögaard vill skriva en bok om Jimmie Åkesson, men en eventuell självbiografi kommer Jimmie Åkesson skriva själv, när det blir aktuellt. Foto: Jonas Ekströmer/TT – Christine Olsson/TT

Jimmie Åkesson dementerar: Runar Sögaard ska inte skriva min självbiografi

Uppdaterad
Publicerad

I sin nya självbiografi skriver Runar Sögaard att han och SD-ledaren Jimmie Åkesson har kommit överens om att han ska skriva partiledarens biografi. Men Mikael Eriksson, stabschef hos Jimmie Åkesson, dementerar uppgifterna.

Runar Sögaard, som på 90-talet blev känd som Carola Häggqkvists man, och numera är ledarskapskonsult, har släppt en ny självbiografi med titeln Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem.

I denna skriver han om sin talkshow-turné inför riksdagsvalet 2018 då han intervjuade Jimmie Åkesson. Något som verkar ha väckt intresset för fler samarbeten. I slutet av ett stycke skriver Sögaard:

”Jimmie Åkessons liv och kallelse väckte min nyfikenhet så till den grad att vi nyligen enats om att jag ska få nöjet att skriva hans självbiografi som är planerad att komma ut hösten 2021.”

”Kommer inte att skriva Jimmie Åkessons självbiografi”

Detta uppmärksammades av Nöjesguiden, men i en kommentar till Kulturnyheterna dementerar Jimmie Åkessons stabschef, Mikael Eriksson, uppgifterna om en kommande självbiografi.

– Runar Sörgaard kommer inte att skriva Jimmie Åkessons självbiografi. Det kommer Jimmie Åkesson själv att göra, den dagen det blir aktuellt. Däremot har Runar framfört intresse om att skriva en bok om Jimmie Åkesson, som också har träffat Runar för att diskutera sin medverkan, säger han.

Kulturnyheterna har sökt Runar Sögaard för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer