Goran Kapetanović och Johannes Anyuru Foto: TT

”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” blir film

Uppdaterad
Publicerad

Produktionsbolaget Momento film har köpt rättigheterna till Johannes Anyurus August-belönade roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande under torsdagen.

Johannes Anyurus roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar hyllades nästintill unisont när den släpptes förra året. Kulturnyheternas litteraturkritiker Ulrika Milles skrev bland annat i sin recension att ”bättre politiska romaner skrivs inte i vår tid.”

Nu ska den bli film och det blir Goran Kapetanović som står för regin. 2016 tilldelades han för filmen Min faster i Sarajevo en Guldbagge för bästa regi.

Författaren själv kommer att delta i manusarbetet och filmen beräknas ha premiär om ungefär ett år.

Enligt pressmeddelandet håller filmbolaget även på med en filmatisering av Elin Cullheds ungdomsbok Gudarna. Då med regissören Ahang Bashi vid rodret. Hon tilldelades priset årets nykomling på Guldbaggegalan i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.