Foto: TT

John Lundvik och Benjamin Ingrosso är vidare till final i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Publiken har sagt sitt om första deltävlingen i Melodifestivalen. John Lundvik och Benjamin Ingrosso tar sig vidare till final och Renaida och Sigrid Bernson går till Andra chansen.

– Nu är det My turn, säger John Lundvik till SVT.

Benjamin Ingrosso dansande i neon med en låt som för tankarna till Justin Bieber och publiken vill ha mer. Ingrosso går direkt till final i Stockholm och var en tippad vinnare, men inte enligt honom själv.

– Det är väldigt lätt när det står saker i tidningarna att luta sig tillbaka, men jag tar inget för givet, säger han till Kulturnyheterna.

Melodifestivalen 2018

Vad var första tanken som flög genom huvudet?

– Att skrika av glädje och att göra det igen!

Med ett av kvällens stillsammare nummer överraskade John Lundvik med att övertrumfa förhandsfavoriterna och ta sig direkt till finalen med hjälp av ett enbart avskalat pianonummer och sin sångröst. John Lundvik framförde kvällens enda ballad, en genre som blivit mer sällsynt på senare år.

– Jag ville visa Sverige att det här är jag, det är en bit av mig själv. Det bästa sättet att göra det för mig är med en ballad. Och som dessutom hette My turn. Nu är det my turn, säger han.

Andra chansen

Renaida gick vidare till andra chansen. Hon tävlade i Idol 2016 och turnerar nu runt med musikalen Äventyren Aladdin, redan i morgon ska hon stå på musikalen scenen igen.

– Jag har varit sjuk och min röst har inte varit så bra och nu har jag skrikit så mycket, så jag hoppas jag kan prestera som prinsessa, säger Renaida.

Med sig till andra chansen tar hon Sigrid Bernson.

De som inte klarade sig vidare till varken final eller Andra chansen är Edward Blom, veteranen Kikki Danielsson som var med för tioende gången och Kamferdrops.

Melodifestivalen 2018

Deltävling 1 – Karlstad 3 februari

Deltävling 2 – Göteborg 10 februari

Deltävling 3 – Malmö 17 februari

Deltävling 4 – Örnsköldsvik 24 februari

Andra chansen – Kristianstad 3 mars

Final – Stockholm 10 mars

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet