Jon Bon Jovi berättar för Skavlan om varför hans samarbete med Avicii aldrig nådde publiken. Foto: svt

Jon Bon Jovi om misslyckade Avicii-samarbetet

Uppdaterad
Publicerad

Rocklegendaren Jon Bon Jovi och housestjärnan Avicii ville göra musik tillsammans, men det blev aldrig av. I kvällens avsnitt av Skavlan berättar Jon Bon Jovi varför.

– Han hade inte med sig verktygen, säger han.

Avicii, eller Tim Bergling som han egentligen heter, var en av Sveriges största musikexporter någonsin, innan han oväntat gick bort i april 2018. Dj:n och producenten hade planer på att göra en låt ihop med Jon Bon Jovi, kanske mest känd för 80- och 90-talshits som Livin' on a prayer och Bed of roses. Men samarbetet artisterna emellan blev aldrig verklighet.

”Verkligen beklagligt”

I fredagens avsnitt av SVT-showen Skavlan berättar Jon Bon Jovi att Avicii skickade en låt till honom och bad honom att skriva en text till den, vilket Bon Jovi gjorde.

Men när artisterna träffades i studion så hade inte Avicii med sig alla filer som behövdes för att sätta ihop låten, enligt Bon Jovi. Filer som behövdes för att anpassa tonarter och stämmor.

– Vi träffades, men ingen musik kom ut av det – verkligen beklagligt, säger Bon Jovi till Skavlan.

”Hade inte med sig verktygen”

Låten var tänkt till ett av Aviciis album, berättar Bon Jovi.

– Jag hade skrivit en text men jag behövde att han skulle flytta olika saker hit och dit, och han hade inte med sig verktygen för att kunna göra det.

Trots allt minns Jon Bon Jovi Avicii med värme.

– Han var en gullig kille, fantastisk. Mycket talangfull. Jag kände inte till hans problem, för vi spenderade bara två dagar med varandra. Men det är förkrossande när en så ung artist går bort, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.