Microsoft uppges vilja köpa Minecraft

Uppdaterad
Publicerad

Mjukvarujätten Microsoft för ”allvarliga diskussioner” om att köpa svenska Mojang AB, företaget bakom dataspelet Minecraft.

Det uppger den amerikanska affärstidningen The Wall Street Journal. Tidningen hänvisar till en icke namngiven person med kunskap om saken.

Enligt källan skulle en uppgörelse vara värd över två miljarder dollar och en överenskommelse kan komma att undertecknas redan i veckan.

Medier

Källor bekräftar

Thomas Arnroth som recenserar spel i SVT:s Gomorron Sverige trodde först inte på uppgifterna i The Wall Street Journal, men ändrade sig under morgonen.

– Jag har fått det bekräftat av källor, mycket närstående Mojang att det faktiskt är sant. Jag har också varit i kontakt med företagets vd, som har avböjt att kommentera, vilket på sätt och vis kanske är en omvänd bekräftelse eftersom de är väldigt transparanta. När de inte säger någonting så kan man veta att det är förbud på att prata, säger Thomas Arnroth.

Arnroth förtydligade på Twitter, efter sin medverkan i Gomorron Sverige, att det var hans källor som bekräftade köpet av Mojang och inte han.

Avböjer att kommentera

Såväl Minecraft som Mojang har avböjt att kommentera uppgifterna.

– Om affären blir av vore det en enorm skräll i spelvärlden. Sedan Mojang grundades har investerare stått på rad för att få lägga in pengar i bolaget, men grundarna har alltid sagt nej, alltid med hänvisning till sitt oberoende, säger Linus Larsson, författare till boken ”Minecraft: block, pixlar och att göra sig en hacka”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet