Kalle Lind sätter upp ”Snedtänkt” som föreställning

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 2014 programleder Kalle Lind podden Snedtänkt. Framför allt handlar podden om populärkulturella fenomen från ett gammalt Sverige – svenska jazzvokalissor, revyer och 70-talspop för att nämna några avsnitt från de senaste månaderna. Nu blir podden föreställning.

Kalle Lind intresserar sig främst för det Sverige som existerade under hans föräldrars och mor- och farföräldrars tid, men han värjer sig för epitetet nostalgiker.

– Det var inte så väldigt mycket bättre förr. Jag intresserar mig för äldre tider på samma sätt som historiker – riktiga historiker – intresserar sig för medeltiden eller renässansen, säger han.

Se intervjun i klippet där Kalle Lind berättar hur länge man måste vänta innan man kan betrakta en tid i efterhand.

Snedtänkt

Premiären för föreställningar sker den 3 mars på Scalateatern i Stockholm. Varje show kommer att ha nya gäster och behandla ny ämnen. Snedtänkt spelas i Stockholm, Göteborg och Lund under våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.