Foto: TT

Känd maltesisk journalist dödad av bilbomb

Uppdaterad
Publicerad

Journalisten och bloggaren Daphne Caruana Galizia dödades i en kraftig bilexplosion på ett fält utanför sitt hem på Malta under måndagseftermiddagen.

Den undersökande journalisten var välkänd på Malta och hennes korruptionskritiska blogg Running Commentary hade ofta fler läsare än landets sammanlagda press, uppger The Guardian.

Enligt maltesisk media ska Daphne Caruana Galizia för två veckor sedan ha rapporterat till den lokala polismyndigheten att hon mottagit ett antal dödshot.

”Oacceptabelt dåd”

Landets premiärminister Joseph Muscat, som tidigare anklagats för korruption av den maltesiska journalisten och bloggaren, sa under en presskonferens efter explosionen att dådet var ”oacceptabelt”.

– Alla vet att ms Caruana Galizia var en hård kritiker till mig, på ett politiskt såväl som personligt plan, men ingen kan rättfärdiga detta barbariska attentat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.