Dirigenten och kapellmästaren Curt-Eric Holmquist. Foto: Roger Tillberg/TT

Kapellmästaren Curt-Eric Holmquist är död

Uppdaterad
Publicerad

Curt-Eric Holmquist har avlidit 73 år gammal. Det bekräftar familjen, skriver Göteborgs-posten.

Holmquist föddes 1948 och var pianist, dirigent och kapellmästare. Han var bland annat känd från TV-produktioner som ”Go'morron Sverige”, där han började på 80-talet, och ”Lotta på Liseberg”. Han har också varit dirigent i Melodifestivalen sex gånger och kapellmästare för Eurovision Song Contest 1985. Han var även programchef på Liseberg mellan 1999 och 2010.

– Han var en otroligt fascinerande person och otroligt rolig. Det är en ynnest att ha fått lära känna honom, säger Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg, till GP.

Han var också med och bildade det svenska dansbandet Curt Haagers 1966, och spelade orgel i orkestern fram till 1969. 1983 var han med i Galenskaparna och After Shaves serie ”Jonssons onsdag”.

Curt-Eric var tillsammans med Svante Thuresson programledare för tv-programmet Krogsväng 1990 där han också spelade piano.

Holmquist avled efter en tids kamp mot sjukdomen akut myeloisk leukemi.

Se Curt-Eric Holmquist spela tillsammans med Putte Wickman i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.