Alex Schulman och Zach Braff. Foto: TT

Zach Braff ska spela ”Alex Schuman”

Uppdaterad
Publicerad

Tv-serien ”Alex, Inc.” skildrar historien bakom den kände medieprofilen Alex Schuman och uppstarten av hans podcast. Och huvudkaraktärens namn och liv för onekligen tankarna till den svenske podcast-profilen Alex Schulman.

Serien skildrar hur ”Alex Schuman” säger upp sig från sitt jobb som journalist för att starta ett podcast-företag. Även Alex Schulman jobbade heltid som journalist innan han 2012 startade podcasten ”Alex & Sigge”, som idag har omkring 750.000 lyssnare. Likheten mellan seriens ”Alex Schuman” och Alex Schulman verkar dock vara bara vara ett sammanträffande.

I en kommentar till Nöjesguiden skriver Alex Schulman: ”Jag försöker uppbåda något. En känsla. Men det går inte! Jag vill gärna hjälpa till, men det är svårt, för jag känner inte det minsta kring detta.”

Serien Alex Inc. får premiär på ABC i höst. I rollen som Alex Schuman ses Zach Braff, känd från filmen ”Garden State” och tv-serien ”Scrubs”.

LÄS MER: Recension: ”Wish I was here”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.