En politiker i Khyber Pakhtunkhwa provinsen fick av misstag se sig prydas med kattöron under en presskonferens. Foto: FAROOQ NAEEM/AFP/TT

Katt-filter drabbade politiker under livesänd presskonferens

Uppdaterad
Publicerad
När en pakistansk politiker livesände en presskonferens förra veckan uppstod ett rätt rejält klavertramp på sociala medier. Den som filmade presskonferensen hade av misstag lämnat kattfiltret kvar, skriver BBC.

Morrhår, nos och öron: Det prydde allvarliga män under en presskonferens i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, nordvästra Pakistan, förra veckan.

Den mänskliga faktorn, skrev partiet på Twitter som förklaring kort efter att presskonferensen raderats från Facebook där den sänts. Skärmdumpar togs och presskonferensen tog, trots att ursprungskällan plockades ned, spinn världen över.

I uttalandet där Pakistan Tehreek-e-Insaf partiet beklagar händelsen låter de meddela att de förvisso ämnar att vara pionjärer inom sociala medier, men att de hädanefter ska se över sina rutiner för att några djurfilter inte ska dyka upp igen.

Den regionala ministern Shaukat Yousafzai som höll i presskonferensen tycks dock ta det hela med ro.

– Jag var inte den enda – två tjänstemän som satt bredvid mig drabbades också av kattfiltret, säger han till nyhetsbyrån AFP.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer