Foto: Naina Helén Jåma/TT

Killarna vann allt i andra chansen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev lång väntan för både tv-tittarna och artisterna. Men till sist kom resultatet i andra chansen – och då slogs varenda kvinna ut.

I förhandssnacket var Anis Don Demina den artist de flesta var övertygade om att skulle gå vidare. Och visst slog han Ellen Benediktson & Simon Peyron i den första duellen. Han bjöd på ett rejält segervrål på scenen.

– Jag har varit med om mycket. Men det här var det värsta. Jag höll på att dö långsamt, säger han efteråt om den långa väntan innan resultatet kom.

Melodifestivalen 2020

”Jag tänkte wow”

Sedan fortsatte det med att killarna vann över tjejerna den här Melodifestival-kvällen. Paul Rey slog Malou Prytz och Felix Sandman vann som väntat över Frida Öhrn. I den sista duellen vann Mendez feat. Alvaro Estrella över Drängarna.

– Jag tänkte wow vad jag är nöjd med att jag har tagit mig hit. Det som händer det händer. Att det ledde till att jag fick gå till final, det gör mig ännu mer tacksam, säger Paul Ray.

– Det här tar död på mina nerver. Det är sjukt. Men jag måste säga till Sverige att jag tackar det här landet. Jag har fått min familj, min musik, jag har lärt mig allt här, säger Mendez.

”Det är så bra låtar”

I och med det är hela startfältet klart för årets Melodifestival-final. Direkt efter andra chansen släpptes startlistan i finalen nästa lördag.

– Det är så bra låtar, det är fantastiskt, säger Christer Björkman om årets final.

Startordningen i årets final

1. Troubled Waters – Victor Crone

2. Talking in my sleep – Paul Ray

3. Move – The Mamas

4. Winners – Mohombi

5. Brave – Hanna Ferm

6. Vamos Amigos – Mendez feat. Alvaro Estrella

7. Bulletproof – Dotter

8. Take a chance – Robin Bengtsson

9. Shout it out – Mariette

10. Boys with emotions – Felix Sandman

11. Kingdom come – Anna Bergendahl

12. Vem e som oss – Anis Don Demina

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet