Kim Larsen blev 72 år gammal.

Kim Larsens memoarer ges ut postumt

Uppdaterad
Publicerad

Den folkkäre danske artisten Kim Larsen gick bort förra månaden, och nu står det klart att han arbetade med sina memoarer under sin sista tid i livet. Till jul kommer hans berättelse ut i Danmark.

Memoarerna är skriva av Kim Larsen tillsammans med författaren Jens Andersen, och skildrar den danske trubadurens liv och leverne – från barndom, genombrottet med Gasolin och framåt. Det rapporterar DR.

– Varje gång jag besökte honom satt han klar hemma i köket på Odense, med gitarren, cigaretterna och kaffet inom räckhåll. Redo att berätta, säger Jens Andersen i ett pressmeddelande.

– Och varje gång avslutade han med en dramatisk liten cliffhanger, så att jag kunde se fram emot nästa besök. Jojo, en riktig spelman, och en fördjävla skicklig berättare, fortsätter han.

När Kim Larsen dog, 72 år gammal, var boken inte helt klar. En sorg för musikern, enligt Andersen, som nu färdigställt berättelsen med hjälp av Larsens familj.

Kim Larsens memoarer ges ut den fjärde december i Danmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.