Foto: Mattias Ankrah/SVT

Klart: Allt för Sverige 2020 ställs in

Publicerad

SVT:s framgångsrika realityserie Allt för Sverige där svensk-amerikaner letar sitt ursprung har sänts sedan 2011. Men nu sätter coronapandemin stopp för programmet som skulle ha spelats in i sommar.

– Bästa beslutet är att bara skjuta det till nästa år så hoppas vi det ser bättre ut i världen då, säger Haida Jamshidi, exekutiv producent.

I Allt för Sverige reser varje år tio amerikaner runt Sverige i jakt på sina svenska rötter med hjälp av programledaren Anders Lundin. Vinnaren av tävlingen får i sista avsnittet träffa sina svenska släktingar.

Det är sedan tidigare känt att programmet tvingats pausa inspelningarna på grund av corona, men nu har man alltså beslutat att helt ställa in årets inspelning. Istället skjuts den fram till 2021.

– Det går inte att resa och vi har en massa amerikaner som skulle komma hit. I programmet besöker vi ju dessutom många svenskar, allt känns helt enkelt för osäkert nu, säger Haida Jamshidi som är exekutiv producent på SVT.

I dagsläget lutar det mot att programmet kommer att spelas in med de deltagare som var planerade för 2020.

Programmet vann Kristallen för Årets dokusåpa 2017 och året innan vann SVT en Emmy i kategorin non-scripted entertainment för säsongen 2015. Programmet görs av produktionsbolaget Meter i samarbete med SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.