Foto: TT

Klart för uppföljare till Sex and the city

Uppdaterad
Publicerad

Strömningstjänsten HBO meddelar att man planerar en uppföljare till tv-serien Sex and the city, men utan Kim Cattrall som spelade Samantha Jones i originalet.

Den nya serien kommer att heta ”And just like that ...” och handlingen kretsar kring väninnorna Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) och Charlotte York (Kristin Davis) som nu är i 50-årsåldern. Någon anledning till att Kim Catralls roll Samantha Jones inte kommer att vara med tas inte upp i uttalandet från HBO.

”Jag växte upp med de här personerna och jag är spänd på att se hur deras historier utvecklas i det här nya kapitlet, med den ärlighet, skärpa, humor och den älskade staden som alltid har definierat dem”, säger Sarah Aubrey, chef för originalinnehåll på HBO Max, i uttalandet.

Något premiärdatum är inte satt, men inspelningarna är planerade att starta i New York till våren.

Originalet, Sex and the city, bygger på boken från 1997 med samma namn, skriven av Candace Bushnell. Året därpå hade tv-serien premiär och rönte stora framgångar. Totalt sändes sex säsonger av serien, plus två långfilmer. Spinoff-serien The Carrie diaries gick i två säsonger från 2013 och handlar om samma personer, men utspelar sig före Sex in the city.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.