Arrangörer kan söka evenemangsstöd från och med den 10 augusti. Foto: Heiko Junge/TT

Klart: Evenemangsstödet införs – ska hjälpa arrangörer i kris

Uppdaterad
Publicerad

Från och med augusti kan arrangörer av kultur- och sportevenemang söka evenemangsstöd, för att få ekonomisk ersättning för planerade evenemang som inte kan genomföras på grund av pandemin, enligt ett pressmeddelande från regeringen.

Regeringen har nu lagt fram detaljerna kring det efterlängtade evenemangsstödet till arrangörer vars evenemang har ställts in eller begränsats till följd av coronarestriktioner.

Den 10 augusti är det fritt fram för arrangörer av evenemang som planeras under perioden juni-december 2021 men som inte kan genomföras eller måste begränsas kraftigt att söka ekonomiskt stöd för utgifterna och de förlorade intäkterna. För att kunna ta del av stödet ska evenemanget rikta sig till minst 250 antal deltagare.

Stödet täcker max 70 procent av kostnaderna för det planerade evenemanget och det sammanlagda stödet uppgår till som mest 17,5 miljoner kronor. Det är Skatteverket som kommer att fatta beslut om bestämmelser kring den praktiska handläggningen av stödet.

Evenemangsstödet införs i huvudsak för att arrangörer ska våga planera för evenemang trots att läget är osäkert till följd av pandemin. Stödet omfattar totalt tre miljarder kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.