Komikerns blåsning i Aktuellt: ”Jag kände mig på bushumör”

Uppdaterad
Publicerad

Ståuppkomikern Thanos Fotas var ute på stan när han stoppades av Aktuellt och intervjuades till ett inslag om stigande livsmedelspriser. Då tog han tillfälle i akt att låtsas vara någon annan än sig själv. 

I gårdagens Aktuellt i SVT tillfrågades folk på stan om hur de märker av inflationen och hur stigande priser på matvaror påverkar dem.

En av de intervjuade i inslaget kallade sig ”Yonan Oglu” och besvärade sig över att en zucchini nu kostar 25 kronor. 

”Snälla du, en zucchini, det räcker inte man ska bli mätt själv. Om jag ska göra till en hel familj, 4-5 personer, hur mycket, 200 kronor för bara zucchini?”, säger han i inslaget. 

I själva verket var det ståuppkomikern Thanos Fotas, som gick in i karaktär och bytte ut sitt namn. Klippet har nu fått stor uppmärksamhet och spridits flitigt på sociala medier.  

– Jag hade känt mig busig hela dagen, min komikerhjärna började bara spinna. Allting som jag sa är saker som jag tycker, men jag sa det i karaktär bara, säger Thanos Fotas. 

Gick på en rejäl blåsning 

Jeanette Larsson var redaktör under gårdagens Aktuellt och skrattade högt när hon under sändningen fick reda på vem intervjupersonen egentligen var.  

– Han var så ju så bra. Han var engagerad och inlevelsefull, och så var han fejk.

I slutet av sändningen la SVT ut en rättelse där programledarna berättade att de blivit lurade.  

– Det finns ju en allvarlig aspekt och det är att det är jätteviktigt för oss att den informationen vi förmedlar stämmer och är sann. Och i det här fallet så gick vi på en blåsning, säger Jeanette Larsson. 

Hör mer om zucchini-kuppen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.